Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

VÄLKOMNA TILL ISLAND

En studie- och utbildningsresa

Preliminärt program.

 

Dag 1

Landar på förmiddagen på denna spektakulära ö!

Vi åker in till huvudstaden Reykjavik och börjar eventuellt med att äta lunch, lite beroende på vilken tid vi landar och därefter gör vi en sightseeing både med bussen och till fots.

Vi tar en tur till en outlet och tittar på de berömda handstickade islandströjorna.

Sen eftermiddag till hotellet för incheckning och vi äter en gemensam middag nere i hamnen.

 

Dag 2

Frukost och utcheckning.

Idag blir det en måste turistdag. Vi åker längs ”pipvägen”, om vädret tillåter, en helt enormt vacker väg som bjuder på enorma vyer!

Vi börjar med ett besök  på ”Tingvalla” som är ett isländskt Allting sedan vikingatiden. Här går kontinentalsprickorna mellan Amerika och Europa. Spännande geografiskt och geologiskt område! Här ligger också Islands största naturliga sjö – Tingvallavattnet.

Efter detta beöker en lantbrukare som har växthus uppvärmda av varma källor, där de har tomatodling, de har också hästuppfödning, av såklart islandshästar och här äter vi vår lunch.

Mot nya naturupplevelser!

Vi far vidare mot den stora Geysirn ”Strokkur”, som sprutar upp 100-gradigt vatten var 5-7, minut. Vilket skådespel!

”Gejsrar bildas långt nere i marken i ett system av sprickor och hålrum. Vattnet som är längst nere kommer i kontakt med den heta berggrunden, börjar koka och öka sin volym och pressas uppåt, samtidigt som det svalare vattnet vid gejserns yta bildar ett slags lock, tills trycket blir så stort att gejsern kastar ut en fontän av ånga och vatten. Om man tittar noggrant på Strokkur kan man se hur ”locket” buktar uppåt precis före utbrottet” (ur ”Topp 10 Island”).

Vi fortsätter mot ”GULLFOSS” –  ”skummet av regnbågsskimrande vattenångor runt forsen har gett Gullfoss dess namn – GULDFORSEN.

Ett praktfullt skådespel året om, på vintern nästan helt fruset för att sen rasa våldsamt under vårfloden och fortsätta sitt dånande under de ljusa sommarnätterna!

År 1907 var det nära att Gullfoss blev ett kraftverksbygge, men en kvinna vid namn Sigiour Tomasdottir, upprördes  och vidtog åtgärder mot byggherrarna och hon fick den allmänna opinionen med sig så bygget påbörjades aldrig. Idag är hela området skyddat.

Rika på intryck åker vi mot vårt hotell, checkar in och äter en gemensam middag.

 

Dag 3

Frukost och utcheckning.

Idag blir det en skogsdag, genomgång och promenad.

Vi äter lunch på lämpligt ställe.

Vi fortsätter med olika stopp under eftermiddagen, bland annat får vi uppleva spektakulära vattenfall och sen åker vi till vårt nästa hotell och här äter vi en gemensam middag.

Detta hotell ligger på Islands sydligaste udde, nära den lilla byn Vik.

 

Dag 4

Frukost och utcheckning.

Idag börjar vi med att åka upp till en glaciär – Myrdalsjökull. Under denna glaciär ligger den stora och berömda vulkanen KATLA.

Efter is kommer värme och vi åker för att besöka en av platserna som begravdes under askan vid utbrottet 2010 av EYIAFJALLAJÖKULL, som också gjorde att enormt många flyg ställdes in och stod helt stilla under en period i april-maj.

Utbrottet varade från 20 mars - 22 maj, med ett kort uppehåll 12-14 april, 2010.

Vi går in på deras besökscentrum där de visar film om utbrottet.

Lunch.

Vi gör ett besök hos en lammuppfödare.

 

Mot hotellet och ikväll har vi en gemensam avslutningsmiddag.

 

Dag 5

Lite sovmorgon, frukost och vi checkar ut.

Vi tar oss till varma källor som ligger ute i naturen, ganska nära flygplatsen.

Här stannar vi och njuter, innan vi åker för att äta lunch och efter det, är det dags att ta sig till flyget som tar oss hem efter en förhoppningsvis oförglömlig upplevelse på denna stora, lilla ö med sina ca 320000 invånare!

 

I resans pris ingår :

Buss alla dagar, 5 frukostar, 5 luncher, 4 middagar, del i dubbelrum, svensktalande guide, inträden till gårds- och muséebesök.

Tillkommer :

All dryck, enkelrumstillägg och flyg.

 

Programmet kan komma att ändras på grund av omständigheter som vi ej råder över.

 

VÄLKOMNA med oss till ISLAND önskar

MAGNUSSONS RESOR AB

 

Se gärna bilder från tidigare resor - klicka här

Intresseanmälan

Uppgifter om dig

Namn:

Företag:

Adress:

Ort:

Telefon:

E-post:

Antal resenärer:

Övrig information: