Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

VÄLKOMNA TILL DANMARK

- en studie- o utbildningsresa

Preliminärt program skogs- och lantbruks resa till Danmark 

Dag 1 Tidig morgon 05.30 i Falköping

Vi ses i Falköping dit ni förslagsvis tar er med hyrd buss. Där byter vi buss till Vartofta Buss. Vi tar oss vidare ner till Göteborg för att ta färjan över till Fredrikshavn. På färjan äter vi en god frukostbuffé som vi bokat. Efter drygt tre timmar är vi framme i det dejliga Danmark.

Vi styr kosan norrut mot Ålbäck för en dansk frukost.

Därefter ska vi till det Kungliga Örnreservatet för en fantastisk uppvisning av falkar, örnar mm.

Vidare till vårt nattläger Lögster, Park hotel, där vi får våra rum och äter en tre rätters middag, sedan tror vi att John blund tar hand om resten av den dagen.

Dag 2

Efter frukost bär det av till en av Danmarks ekologiska grisbonde. Han kommer att visa oss sin gård och hans djur som lever i det fria och har det väldigt bra. Preben, som han heter, fixar en lunch på ett värdshus alldeles i närheten.

Efter lunch ska vi till ett stort sågverk. Vi får ta del av produktionen samt blir visade lite av deras egna skogar av deras egna ”skovridder”.

Vi övernattar på Nilles Kro, som ligger i närheten, där vi får våra rum och inmundigar en tre rätters middag innan vi ska sova.

Dag 3

Efter frukost bär det av till ett fantastiskt gods, Ravnholt Gods, som ligger på Fyn. Där får vi en genomgång om skogen, dess skötsel och även insikt om ”pyntegrönt”, som ger ett bra ekonomiskt tillskott. Även lite om jakten på godset, får vi information om.

Lunch i byn Ringe.

Nu ska vi se hur man brygger öl på ett litet bryggeri i byn Örbäck. Vi får tillfälle att provsmaka och inhandla dessa maltiga drycker, för den som önskar.

Färden går vidare till byn Svendborg där vi bor alldeles nere vid hamnen och känner det danska gemytet när vi äter en två rätters middag tillsammans.

Dag 4

Idag skall vi till Skovsgards gods, som ägs av Danmarks Naturfond och drivs efter gammalt och man har en massa gamla arter av djur och spannmål. Godset har en spännande och samtidigt en tragisk historia, som vi får ta del av. Vi äter en ekologisk lunch på godset innan vi åker vidare till Nyborg, där vi skall se hur danskarna tillverkar whisky, rom, gin, snaps, mm. Vi får en intressant visning med möjlighet till provsmakning och shopping. Nu bär det av till Byn Kågö, där vi tar in på hotel Nils Juel och här vi äter en tvårätters middag innan sovdags.

Dag 5

Efter frukost bär det Danmarks stora golvtillverkare, Junckers där vi får se hur man tar hand om det virke som landet producerar, främst Bok och Ek. Stor och imponerande fabrik.

Nu far vi vidare till Sverige över bron till Malmö och vidare upp till Löddeköpinge, där vi äter en avslutande lunch buffé och färden går vidare upp till Falköping där er buss väntar för att ta er till er hemort.

Intresseanmälan

Uppgifter om dig

Namn:

Företag:

Adress:

Ort:

Telefon:

E-post:

Antal resenärer:

Övrig information: